Toegang tot de webgebaseerde opstartpagina van de Linksys Access Points voor bedrijven

De Linksys Business Wireless-N (LAPN300 en LAPN600) en Wireless-AC (LAPAC1750, LAPAC1750PRO, LAPAC1200 en LAPAC2600) Access Points (APs) hebben de nieuwste WiFi-technologie om een krachtig draadloos netwerk te bieden.  Deze accesspoints bieden een veilige, high-speed draadloze connectiviteit en geavanceerde beveiliging en beheer van functies zodat werknemers hun eigen apparaten kunnen meebrengen naar het werk en verbonden kunnen blijven op de werkplek.

BELANGRIJK:  Als een beveiligingsfunctie, toegang tot de webgebaseerde opstartpagina met behulp van een draadloze client apparaat is uitgeschakeld.  Deze functie kan worden ingeschakeld zodra u toegang tot de webgebaseerde opstartpagina van uw accesspoint met behulp van een Ethernet-kabel heeft verkregen.  Als u toegang met behulp van draadloze client wilt inschakelen moet u deze optie handmatig in de accesspoint inschakelen.

Er zijn twee (2) manieren op toegang te krijgen tot de Linksys Business Access Points met behulp van een bekabelde verbinding.  Klik op de onderstaande links voor specifieke instructies:

Zonder een DHCP server
Met een DHCP server

Zonder een DHCP server

In dit scenario, is het accesspoint NIET aangesloten op een router of op een netwerk.

Stap 1:
Sluit een Ethernet-kabel van uw accesspoint aan op uw computer.  Zorg ervoor dat het lampje brandt op uw accesspoint.

User-added image

Stap 2:
Wijs een statisch IP-adres toe aan uw computer.  Voor meer informatie klik hier.

BELANGRIJK:  Bij het toewijzen van een statisch IP-adres op uw computer, gebruik dan een IP-adres dat binnen het bereik van uw accesspoints standaard IP-adres is.  Een voorbeeld hiervan is 192.168.1.10.

OPMERKING:  Het standaard IP-adres van de Linksys Business Access Points is 192.168.1.252.  Het standaard Subnet Mask is 255.255.255.0.

Stap 3:
Open een web browser, voer in de adresbalk 192.168.1.252 in en druk op [Enter].

Stap 4:
Op het verificatie venster dat verschijnt, voer in het standaard gebruikersnaam en wachtwoord “admin” in zowel het veld Username (Gebruikersnaam) als het veld Password (Wachtwoord) velden en klik op Log in (Inloggen).

OPMERKING:  In dit voorbeeld is Linksys LAPAC1200 AC1200 Dual Band Access Point gebruikt.

null

U moet nu met succes toegang hebben tot de webgebaseerde opstartpagina.

OPMERKING:  De volgende stappen zijn alleen van toepassing op de Linksys Business Wireless-N (LAPN300 en LAPN600) en Wireless-AC (LAPAC1750, LAPAC1200 en LAPAC2600) Access Points.  Deze zijn niet van toepassing op de LAPAC1750PRO.

Stap 5:
Om draadloos toegang te krijgen tot de webgebaseerde opstartpagina, ga naar Configuration > Administration > Management Access (Configuratie > Beheer > Beheertoegang).

Stap 6:
Vink het selectievakje Enable (Inschakelen) in voor de optie From Wireless (Van draadloos) en klik op Save (Opslaan) om de verandering toe te passen.

null

OPMERKING:  Wanneer u klaar bent met het configureren van uw accesspoint, zorg ervoor dat uw de statische IP-instellingen die op uw computer zijn toegewezen verwijderd.

U heeft nu de mogelijkheid om toegang te krijgen tot de Linksys Business Wireless-N en Wireless-AC Access Points met behulp van zowel bekabelde als draadloze client-apparaten.

Met een DHCP server

In dit scenario, is het accesspoint aangesloten op een router of op een netwerk.

Stap 1:
Met behulp van een computer die is aangesloten op het netwerk, controleer het IP-adres dat is toegwezen aan het accesspoint in de Dynamic Host Configuration Protocol (DHCP) cliënten tabel van de webgebaseerde opstartpagina van uw router.  Als u een Linksys Smart Wi-Fi Account gebruikt, klik hier.

User-added image

OPMERKING:  De naam van het apparaat, welke u kunt vinden in uw DHCP-cliënten tabel is “lapXXXXXX”, waar XXXXXX staan voor de laatste zes (6) cijfers van de Serial Number (SN) (Serienummer) van uw accesspoint.  Voor Linksys LAPAC2600, de naam van het apparaat heeft de laatste vijf (5) cijfers van het MAC-adres van uw accesspoint.

Stap 2:
Open een web browser, voer in de adresbalk het IP-adres dat aan uw accesspoint is toegewezen en druk op [Enter].

Stap 3:
Op het verificatie venster dat verschijnt, voer in het standaard gebruikersnaam en wachtwoord “admin” in zowel het veld Username (Gebruikersnaam) als het veld Password (Wachtwoord) velden en klik op Log in (Inloggen).

null

U moet nu met succes toegang hebben tot de webgebaseerde opstartpagina.

OPMERKING:  De volgende stappen zijn alleen van toepassing op de Linksys Business Wireless-N (LAPN300 en LAPN600) en Wireless-AC (LAPAC1750, LAPAC1200 en LAPAC2600) Access Points.  Deze zijn niet van toepassing op de LAPAC1750PRO.

Stap 4:
Om draadloos toegang te krijgen tot de webgebaseerde opstartpagina, ga naar Configuration > Administration > Management Access (Configuratie > Beheer > Beheertoegang).

Stap 5:
Vink het selectievakje Enable (Inschakelen) in voor de optie From Wireless (Van draadloos) en klik op Save (Opslaan) om de verandering toe te passen.

null

U heeft nu de mogelijkheid om toegang te krijgen tot de Linksys Business Wireless-N en Wireless-AC Access Points met behulp van zowel bekabelde als draadloze client-apparaten.