De beheerderswachtwoord van de router wijzigen met behulp van de Linksys app

Het wordt aanbevolen om het beheerderswachtwoord van de router te wijzigen om de beveiliging van uw netwerk te behouden en het te beschermen tegen ongeoorloofde toegang. Door de Linksys-app te gebruiken, kunt u een persoonlijk wachtwoord instellen voor uw router, zodat u zeker weet dat alleen u beheerdersrechten heeft op uw netwerk.

Voordat u begint:

• Zorg ervoor dat op uw apparaat de meest recente versie van de Linksys-app is geïnstalleerd.
  • Als u het wachtwoord van uw router na het instellen nog nooit heeft aangepast, ziet u het volgende scherm. Tik op Start en volg de instructies op het scherm. U moet de herstelsleutel invoeren om het proces te voltooien. De herstelsleutel bevindt zich op het productlabel aan de onderkant van de router.

Instructies

1. Verbind uw mobiele apparaat met de WiFi van uw router en open vervolgens de Linksys-app.

2. Voor iOS, tik op Manage Your Wi-Fi (Uw WiFi beheren). Voor Android™, tik op Log in (Inloggen).

iOSAndroid

3. U ontvangt een prompt om u aan te melden met uw Linksys cloud-account. Voer de vereiste inloggegevens in en tik op Log in (Inloggen).

Als alternatief heeft u de mogelijkheid om in te loggen met Router Password (Routerwachtwoord) op iOS of Use router password (Gebruik routerwachtwoord) op Android.

iOSAndroid

4. Tik op het menupictogram in de linkerbovenhoek.

iOSAndroid

5. Tik op Network Administration (Netwerkbeheer).

iOSAndroid

6. Tik op Change Router Password and Hint (Routerwachtwoord en hint wijzigen).

7. Tik op het veld onder Router Password (Routerwachtwoord) om uw nieuwe persoonlijke wachtwoord in te voeren. U kunt ook een hint toevoegen om u te helpen uw wachtwoord te onthouden.

8. Tik op Save (Opslaan) om wijzigingen toe te passen.

Meer informatie:

Het wachtwoord van het Linksys cloud account wijzigen met de Linksys-app
De WiFi-instellingen van uw router wijzigen met behulp van de Linksys-app