Een statisch IP instellen op uw Xbox One®

De Xbox One® is de nieuwste home video game console van Microsoft®.  Het is hun derde console en het is de opvolger van de Xbox 360®.  Dit artikel zal u begeleiden bij het instellen van een statisch IP op uw Xbox One.

Stap 1:
Vanaf het startmenu, selecteer Settings (Instellingen).

Stap 2:
Selecteer Network > Advanced settings > IP settings > Manual (Netwerk > Geavanceerde instellingen > IP instellingen > Handmatig).

Stap 3:
Voer in het gekozen IP-adres en vervolgens selecteert u Enter.

Stap 4:
Voer in de Subnet mask.  Selecteer Enter.

Stap 5:
Voer in uw Gateway.  Selecteer Enter.

OPMERKING:  Uw Gateway is de interne IP-adres van de router.

Stap 6:
Ga terug naar Advanced settings (Geavanceerde instellingen) en selecteer vervolgens Save (Opslaan).

Stap 7:
Na het opslaan van de wijzigingen, ga naar de Network settings (Netwerk instellingen) selecteer Test network connection (Test netwerk verbinding).  Wacht tot de test klaar is met het controleren van de status van uw netwerkverbinding.  Een “It’s all good” ("Het is allemaal goed") bericht zal verschijnen wanneer het klaar is.

U heeft nu met succes uw Xbox One® met een statisch IP ingesteld.