De firmware van uw Mesh-systeem upgraden

Het wordt aanbevolen om automatische firmware-upgrades in te schakelen. Door de firmware van uw Mesh-systeem bij te werken, blijven uw WiFi-functies actueel en worden veel prestatieproblemen opgelost. Voor verdere hulp kunt u ook de technische ondersteuning van Linksys bellen.

Klik
hier voor instructies over het handmatig upgraden van de firmware van uw Mesh-systeem.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u automatisch de firmware van uw Mesh-systeem kunt upgraden. Klik op de onderstaande links voor specifieke instructies.

Linksys app
LinksysSmartWiFi.com

Linksys App

Stap 1:
Start de Linksys-app.

OPMERKING: Afbeeldingen kunnen variëren, afhankelijk van het besturingssysteem van uw apparaat. In de onderstaande voorbeelden wordt een iOS-apparaat gebruikt.

Stap 2:
Log in op uw Linksys-account. Voor instructies, klik hier.

Stap 3:
Tik op het pictogram Menu
image.png linksboven op het scherm.

Stap 4:
Tik op Network Administration (Netwerkbeheer).

Stap 5:
Standaard is de functie Automatic Firmware Update (Automatische Firmware-updates) ingeschakeld en zal de firmware actualiseren zodra er een nieuwe versie beschikbaar is. Als u meer dan één node in uw Mesh-netwerk heeft, worden deze allemaal bijgewerkt.

Als u de functie Automatic Firmware Update (Automatische firmware-updates) heeft UIT geschakeld, een bericht zal verschijnen dat een nieuwe firmware beschikbaar is. Tik op de knop Update now (Nu bijwerken) om verder te gaan met de firmware actualisatie.

Stap 6:
Ontkoppel of herstart uw Mesh-systeem niet tijdens een firmware-upgrade. Wacht tot het lampje op uw node effen blauw brandt, wat aangeeft dat uw Mesh-router klaar is.

LinksysSmartWiFi.com

Stap 1:
Op een computer die is aangesloten op de WiFi van de Linksys-router, start u een webbrowser om toegang te krijgen tot de LinksysSmartWiFi.com-pagina. Voor instructies klik hier.

Stap 2:
Onder Router Settings (Routerinstellingen) klik op Connectivity (Connectiviteit).

Stap 3:
Standaard is het selectievakje Automatic (Automatisch) ingeschakeld om automatische firmware-updates toe te staan wanneer een nieuwe versie wordt vrijgegeven. Als u meer dan één node in uw Mesh-netwerk heeft, worden deze allemaal geactualiseerd. Als u deze functie uitschakelt, moet u op de knop Check for Updates (Controleren op actualisaties) klikken om te bepalen of er een nieuwe firmware-release beschikbaar is en upgrade de firmware.

U wordt gevraagd wanneer er een nieuwe firmwareversie beschikbaar is. Wanneer dit gebeurt, tikt u op Update om de firmware te upgraden. Als u meerdere nodes in het netwerk heeft, klik dan op de pijlpunt naast Details om te zien welke node de update nodig heeft.

Stap 4:
Ontkoppel of herstart uw Mesh-systeem niet tijdens een firmware-upgrade. Wacht tot het lampje op uw node effen blauw brandt, wat aangeeft dat uw Msh-router klaar is.