Gasttoegang configureren voor Linksys Intelligent Mesh

Guest Access (Gasttoegang) biedt een methode waarmee anderen uw internetverbinding kunnen gebruiken zonder uw hele netwerk prijs te geven. Hierdoor kunnen gasten verbinding maken met internet, maar kunnen ze geen andere apparaten in uw netwerk bekijken of bereiken, zoals computers, externe opslag of aangesloten apparaten.

In dit artikel vindt u een stapsgewijze handleiding voor het activeren of deactiveren van Guest Access (Gasttoegang), het maken van een WiFi-naam en -wachtwoord voor gasten en het delen van de inloggegevens via e-mail of sms.

Instructies

1. Log in op de Linksys app

2. Tik op het menupictogram in de linkerbovenhoek en tik vervolgens op Guest Network (Gastnetwerk) of Guest Access (Gasttoegang). Sommige menu-opties verschillen per model.

iOSAndroid™

3. Schuif de schuifknop naar de AAN positie om Guest Access (Gasttoegang) in te schakelen. Tik vervolgens op de WiFi-naam van de gast om deze te wijzigen. Voer uw gewenste WiFi-naam en WiFi-wachtwoord in en tik vervolgens op Save (Opslaan).

Er wordt slechts één Wi-Fi-naam voor gasten voor alle radiobanden ondersteund.

4. Tik op de deelpictogram User-added image als u de WiFi-naam en het wachtwoord wilt kopiëren of verzenden via sms of e-mail.

De gasttoegangsfunctie op uw node zou nu correct moeten zijn geconfigureerd en klaar voor verbinding.