Overzicht van het mesh-router-dashboard voor mobiele Android-apparaten

Het dashboard van de Linksys-app biedt een momentopname van uw WiFi. Hier ziet u de verbindingsstatus van de node, het aantal apparaten in het netwerk en andere instellingen die u voor uw WiFi kunt configureren.

Voordat u begint, moet u eerst het dashboard openen met een mobiel Android™-apparaat.

De tabel toont een kort overzicht van het dashboard. Instellingen kunnen variëren, afhankelijk van het model van uw mesh-WiFi-systeem.

FunctieBeschrijving

Status internetverbinding
Het dashboard geeft de status van de internetverbinding weer, of deze nu online of offline is.

Devices
(Apparaten)
Het geeft ook het totale aantal clients weer dat momenteel is verbonden.

Tik op Devices (Apparaten) om uw online en offline apparaten te bekijken. U kunt op een apparaat tikken om specifieke informatie te bekijken of te bewerken.

Wi-Fi
In het WiFi-gedeelte wordt de WiFi-naam voor uw netwerk weergegeven.

U kunt op de WiFi-naam tikken om naar het gedeelte Wi-Fi Settings (WiFi-instellingen) te gaan om de nodige wijzigingen aan te brengen.

U kunt ook op het pictogram Share (Delen)  image.png tikken om uw WiFi-informatie via sms of e-mail te delen of om een kopie op uw telefoon op te slaan.

Guest Access
(Gasttoegang)
In het gedeelte Guest Access (Gasttoegang) kunt u de internetverbinding met uw gasten delen. Ze kunnen wel online gaan, maar kunnen geen andere aangesloten apparaten en bestanden zien of openen. U kunt ook een WiFi-naam en wachtwoord voor gasten aanmaken en deze delen met uw gasten.

Parental Controls
(Ouderlijk toezicht)
In het gedeelte Parental Controls (Ouderlijk toezicht) kunt u het internetgebruik van uw kind beheren. Indien ingeschakeld, verschijnen de geconfigureerde apparaten in deze sectie.

Priority
(Prioriteit)

In het gedeelte Priority (Prioriteit) kunt u prioriteit geven aan internetgebruik door Video Calls (Videogesprekken) of By device (Per apparaat) te kiezen. De applicaties of apparaten die u prioriteit geeft, hebben altijd de beste toegang wanneer ze zijn verbonden.

Onder Video Calls (Videogesprekken) worden Zoom- en Microsoft® Teams-apps ondersteund.

Als u kiest voor Prioritize By device (Prioriteit per apparaat), selecteert u maximaal drie apparaten en slaat u uw instellingen op.

External Storage (Externe opslag)

De functie External Storage (Externe opslag) is alleen beschikbaar in sommige routers. U kunt in de gebruikershandleiding van uw node kijken of deze functie wordt ondersteund op uw apparaat.

U kunt op External Storage (Externe opslag) tikken om de node te zien waarmee een opslagapparaat is verbonden, de naam van de harde schijf en andere informatie. U kunt ook op Authentication (Verificatie) tikken om een gebruikersnaam en wachtwoord voor het opslagapparaat aan te maken.