Linksys Velop Intelligent Mesh WiFi-systeem, Dual-Band - Veelgestelde vragen

INHOUDSOPGAVE

HARDWARE-INFORMATIE

1. Wat is de Linksys Velop Intelligent Mesh Wi-Fi-systeem?
2. Wat zijn de onderdelen van de node?
3. Wat zijn de productkenmerken van de Velop Dual-Band?
4. Wat zijn de productvereisten van de Velop Dual-Band?
5. Wat is de garantie periode van de Velop Dual-Band?
6. Komt de Velop Dual-Band met een voedingsadapter?
7. Wat betekent het lampje bovenop mijn node?

INSTALLATIE EN CONFIGURATIE

1. Hoe installeer ik de eerste node?
2. Hoe kan ik een andere node toevoegen aan mijn Velop-systeem?
3. Hoe installeer ik de eerste node met PPPoE verbinding?
4. Kan ik mijn Velop nodes bekabeld aan elkaar aansluiten?
5. Ondersteunt Velop IPv6?
6. Ondersteunt Velop VPN pass-through?
7. Wat moet ik doen met mijn router na het installeren van de Velop Dual-Band?
8. Is Velop compatibel met DOCSIS 3.0 modem?
9. Kan ik bekabelde apparaten aansluiten op mijn Velop-netwerk?
10. Kan ik een switch toevoegen aan mijn Velop-netwerk?
11. Heeft Velop een webinterface waarop ik kan inloggen?
12. Kan ik mijn Velop Dual-Band instellen via de web interface?
13. Kan een node als router fungeren?
14. Is het Linksys Mesh WiFi-systeem compatibel met Starlink?

FIRMWARE UPGRADE

1. Hoe actualiseer ik de firmware van de Velop?
2. Hoe controleer ik de firmware versie van mijn Velop?

KENMERKEN EN FUNCTIES

1. Hoe krijg ik toegang tot mijn Velop Dashboard?
2. Wat is de Devices sectie op de Velop?
3. Wat is de Device Prioritization-functie op de Velop?
4. Wat is de Parental Controls functie op de Velop?
5. Wat is de Guest Access functie op de Velop?
6. Wat is de Speed Check functie op de Velop?
7. Hoe kan ik de Channel Finder functie van de Velop gebruiken?
8. Hoe weet ik of ik via de cloud of lokale account ben ingelogd?
9. Hoeveel gast WiFi-namen worden door de Velop Dual-Band uitgezonden?
10. Wat is de standaard gastnetwerknaam en wachtwoord?
11. Hoeveel URL's kunnen er worden geblokkeerd met Parental Controls?
12. Hoeveel apparaten kan ik prioriteren via Device Prioritization?
13. Wat is Intelligent Wi-Fi Mesh Netwerk?
14. Wat is een hoofdnode en secundaire node?
15. Heeft Velop een DHCP server?
16. Heeft Velop een NAT Firewall?
17. Kan ik de broadcasting van mijn WiFi UIT schakelen?
18. Kan ik de WiFi-instellingen van mijn Velop system personaliseren?
19. Wat betekent Reserve DHCP?
20. Hoe weet ik wat de beste plaats is voor de node?
21. Hoe configureer ik de DNS instellingen op mijn Velop network?
22. Hoe controleer ik het IP-adres van mijn nodes?
23. Hoe controleer ik het IP-adres bereik van mijn Velop network?.
24. Waarom zenden mijn nodes dezelfde WiFi-naam uit?
25. Hoe controleer ik of de nodes in mijn Velop-netwerk online zijn en werken?
26. Waarom zendt mijn oude router nog steeds zijn WiFi uit zelfs als de Velop al is aangesloten op het netwerk?
27. Hoe maak ik verbinding met de WiFi via de WPS PIN?
28. Wat is het minimale aantal WiFi-apparaten dat wordt ondersteund per Velop-netwerk?
29. Wat zijn de beste beveiligingspraktijken voor Linksys-apparaten?

PROBLEEMOPLOSSING

1. Hoe kan ik de node resetten naar de fabrieksinstellingen?
2. Hoe kan ik mijn beheerswachtwoord herstellen?
3. Hoe restart ik mijn Velop-netwerk?
4. Mijn Linksys mesh-router werkt niet met de 5G-router van mijn ISP. Wat moet ik doen?
5. Ondersteunt dit IPv6 RD voor zijn internetverbinding?

SPECIALE FUNCTIES

1. Wat is de Bridge Mode optie?
2. Hoe configureer ik mijn Velop naar Bridge Mode?
3. Waar kan ik de Bridge Mode optie in mijn Velop vinden?
4. Waarom kan ik de Bridge Mode optie niet zien op mijn Linksys app?
5. Hoe weet ik of mijn Velop in Bridge Mode is?
6. Welke functies worden niet ondersteund in de Bridge Mode?
7. Moet ik de hoofdnode met behulp van een kabel op mijn bestaande modem hebben?
8. Moet ik alle andere secundaire nodes via ethernet aansluiten op mijn bestaande netwerk?
9. Als ik meer dan één node heb, moet ik dit dan allemaal veranderen naar de Bridge mode?
HARDWARE-INFORMATIE

1. Wat is de Linksys Velop Intelligent Mesh Wi-Fi-systeem?

De Linksys Velop Intelligent Mesh Wi-Fi-systeem is een dual-band-systeem dat eenvoudig te installeren is, ontworpen is om overal te passen en werkt met de bestaande Velop Tri-Band. Haal alles uit u internet met betere WiFi. Velop geeft u overal een onberispelijke WiFi. Voor meer informatie klik
hier.

2. Wat zijn de onderdelen van de node?

Onderdelen
Beschrijving
Indicatielampje
Eén multi-gekleurde indicatielampje aan de bovenkant
Reset knop
Houd ingedrukt totdat het lampje boven op de node rood wordt, vervaagt en opnieuw fel rood knippert om de router terug te zetten naar de fabrieksinstellingen (6-10 seconden).
Ethernet-poorten
Twee Gigabit ethernetpoorten
Aan/Uit schakelaar
Eén aan/uit schakelaar (schuifschakelaar)
Voedingspoort
Eén Direct Current (DC) power jack/poort

Klik hier voor meer informatie over de Velop Dual-Band.

3. Wat zijn de productkenmerken van de Velop Dual-Band?

Hieronder vindt u de productkenmerken van het Velop Dual-Band-systeem:

• AC1300 Dual-Band Wi-Fi 802.11ac
  • Intelligent Mesh Wi-Fi
  • Seamless Roaming
  • 2x2 Spatiale Streams
  • Overal volle snelheid
  • Cross-Channel Solution
  • Spot Finder-technologie
  • Beamforming-technologie
  • Gasten netwerk, ouderlijk toezicht en snelheid test functies
  • Twee WAN / LAN gigabit ethernetpoorten
  • Werkt met Amazon Alexa
  • Elke node biedt WiFi dekking tot 139 m² (1,500 sq. ft.)
4. Wat zijn de productvereisten van de Velop Dual-Band?

• Internetverbinding met een modem of een modem + router (gateway)
  • Een mobiel apparaat met de nieuwste versie van de Linksys-app
5. Wat is de garantie periode van de Velop Dual-Band?

Voor meer informatie over de garantie van het product klik
hier.

6. Komt de Velop Dual-Band met een voedingsadapter?

Ja, elke node wordt geleverd met een voedingsadapter van 12 V / 1 A.

7. Wat betekent het lampje bovenop mijn node?​

Het lichtgedrag geeft de verschillende status en activiteiten op uw node aan. Klik
hier voor een gedetailleerde beschrijving.

INSTALLATIE EN CONFIGURATIE

1. Hoe installeer ik de eerste node?

De Velop kan in minuten worden geïnstalleerd met behulp van de Linksys app. Om uw eerste node te installeren met Android-apparaat klik
hier. Om uw eerste node te installeren met behulp van een iOS apparaat, klik hier. Klik hier om de web interface in te stellen.

2. Hoe kan ik een andere node toevoegen aan mijn Velop-systeem?

Door het toevoegen van een andere node aan u Velop-systeem bereid u de WiFi dekking uit. Klik
hier voor instructies voor het toevoegen van een node met een Android-apparaat. Als u een iOS-apparaat gebruikt, klik dan hier.

3. Hoe installeer ik de eerste node met PPPoE-verbinding?

Voor meer informatie over het installeren van uw Velop met Point-to-Point Protocol over Ethernet (PPPoE) verbinding klik
hier.

4. Kan ik mijn Velop nodes bekabeld aan elkaar aansluiten?

Ja, u kunt een bekabelde backhaul gebruiken in plaats van draadloos. Hoewel ethernet-backhaul wordt ondersteund, ondersteunt de Linksys-app GEEN ondersteuning voor het instellen op dit medium.

U kunt echter eerst al uw nodes instellen met behulp van de standaardinstellingen via een WiFi-verbinding. Klik
hier voor meer informatie over hoe u uw
hoofdnode instelt met een Android-apparaat. Klik hier om in te stellen met een iOS-apparaat.

Zodra al uw nodes zijn ingesteld, hoeft u alleen maar uw nodes op uw netwerk aan te sluiten met behulp van een ethernetkabel. De node schakelt automatisch over op een bekabelde backhaul. Klik
hier voor meer informatie over hoe u dit doet.

5. Ondersteunt Velop IPv6?

Ja, Velop ondersteunt IPv6.

6. Ondersteunt Velop VPN pass-through?

Ja. De Velop ondersteunt Internet Protocol Security (IPSec), Point-to-Point Tunneling Protocol (PPTP), Layer 2 Tunneling Protocol (L2TP).

7. Wat moet ik doen met mijn router na het installeren van de Velop Dual-Band?

De Velop Dual-Band vervangt de functie van uw router in uw netwerk, verstrekt volledige WiFi-sterkte in uw huis tot 1.500 sq. ft (139 m²). Dus na het installeren van uw Velop kunt u uw oude router verwijderen.

8. Is Velop compatibel met DOCSIS 3.0 modem?

Ja, Velop werkt met elke DOCSIS 3.0 modem.

9. Kan ik bekabelde apparaten aansluiten op mijn Velop-netwerk?

Ja. Met behulp van een ethernetkabel kunt u uw apparaat aansluiten op een beschikbare ethernetpoort op één geconfigureerde node.

10. Kan ik een switch toevoegen aan mijn Velop-netwerk?

Ja, u kunt elke beschikbare ethernetpoort gebruiken op een node in uw Velop-netwerk.

11. Heeft de Velop een web interface waarop ik kan inloggen?

Ja. Voor meer informatie om in te loggen klik
hier.

12. Kan ik mijn Velop Dual-Band instellen via de web interface?

Ja. Klik
hier voor stapsgewijze instructies.

13. Kan een node als router fungeren?​

Ja. Voor instructies over het vervangen van uw Linksys Smart Wi-Fi Router met Velop klik
hier.

14. Is het Linksys Mesh WiFi-systeem compatibel met Starlink?

Ja. Om ervoor te zorgen dat de Linksys-router met Starlink werkt, heeft u een Starlink-ethernetadapter nodig die u kunt vinden in de Starlink-winkel. Sluit het ene uiteinde van de ethernetkabel aan op de Starlink ethernetadapter en het andere uiteinde op de internetpoort van uw Linksys-router.
Leer hoe u de Linksys-router instelt met Starlink.

FIRMWARE UPGRADE

1. Hoe actualiseer ik de firmware van de Velop?

Voor meer informatie over het actualiseren van de firmware van uw Velop klik
hier.

2. Hoe controleer ik de firmware versie van mijn Velop?

De firmware versie kan worden gevonden uw Velop Administration (Velop-beheer) pagina. Voor volledige instructies klik
hier.

KENMERKEN EN FUNCTIES

1. Hoe krijg ik toegang tot mijn Velop Dashboard?

Het Dashboard is een momentopname van uw Velop-systeem. U kunt zien hoeveel apparaten op uw Velop-systeem zijn aangesloten. Om te weten hoe u deze kunt openen via de Linksys-app, klik
hier als u een Android-apparaat gebruikt. Als u een iOS-apparaat gebruikt, klik dan hier. Klik hier voor meer informatie over toegang via een webbrowser.

2. Wat is de Devices sectie op de Velop?

De Devices (Apparaten) sectie geeft u informatie over de apparaten die zijn aangesloten op uw netwerk. Voor meer informatie over deze functie klik
hier.

3. Wat is de Device Prioritization functie op de Velop?

Op het scherm Device Prioritization (Apparaat prioritering) kunt u maximaal drie apparaten kiezen voor prioritair gebruik van uw internetverbinding. Die apparaten - bekabeld en / of draadloos - hebben altijd de beste toegang wanneer ze zijn aangesloten. Velop voert een snelheidstest uit om te bepalen hoe WiFi het beste kan worden gedistribueerd naar apparaten met prioriteit. Andere apparaten delen de overgebleven capaciteit. Apparaten die niet in deze lijst staan, delen wat er nog over is van uw internetcapaciteit. Klik
hier voor meer informatie over het instellen van apparaatprioritering op uw Velop-systeem.

4. Wat is de Parental Controls functie op de Velop?

Met de functie Parental Controls (Ouderlijk toezicht) kunt u het internetgebruik van uw apparaten beheren. Klik
hier voor instructies voor het configureren van Parental Controls (Ouderlijk toezicht).

5. Wat is de Guest Access functie op de Velop?

Guest Access (Gasttoegang) is een manier zodat gasten in uw huis uw Internet verbinding kunnen gebruiken zonder toegang te hebben tot andere computers of apparaten in het netwerk. Voor meer informatie over het configureren van de functie Guest Access (Gasttoegang) klik
hier.

6. Wat is de Speed Check functie op de Velop?

De Speed Check (Snelheidstest) functie meet de internet download en upload snelheden van uw Velop. Voor meer informatie klik
hier.

7. Hoe kan ik de Channel Finder functie gebruiken op de Velop?

Velop heeft een eenvoudige knop Scan Channels (Scankanalen) die automatisch het beste kanaal selecteert om opeenhoping en interferentie met andere WiFi signalen op te lossen. Klik
hier om te weten hoe deze functie te gebruiken.

8. Hoe weet ik of ik via de server of lokale account ben ingelogd?

In het Navigation Menu (Navigatie menu), de optie My Account (Mijn Account) verschijnt als u bent ingelogd met uw server account. Als u bent ingelogd met de lokale account, ziet u de Log Out (Uitloggen) optie.

9. Hoeveel Gast WiFi-namen worden door de Velop Dual-Band uitgezonden?

De Velop Dual-Band geeft één Gast WiFi-naam weer.

10. Wat is de standaard Gastnetwerknaam en wachtwoord?

De standaard WiFi-naam van de gast is _VelopSetupxxx-guest, terwijl het standaardwachtwoord respectievelijk leeg is.

OPMERKING: Het wordt ten zeerste aanbevolen om het standaard gastwachtwoord te wijzigen.

11. Hoeveel URL's kunnen er worden geblokkeerd met Parental Controls?

U kunt maximaal 10 specifieke URL's voor elke cliënt blokkeren.

12. Hoeveel apparaten kan ik prioriteren via Device Prioritization?

U kunt maximaal drie apparaten kiezen om prioriteiten te stellen.

13. Wat is Intelligent Wi-Fi Mesh Netwerk?

Het betekent dat de nodes via bekabelde of draadloze verbindingen met elkaar kunnen verbinden en het beste pad zullen kiezen om de gegevens tussen een cliënt en internet te routeren. Als een node de verbinding met een andere node verliest, zullen de resterende nodes zichzelf herstellen en de internetverbinding herstellen via andere nodes in het netwerk.

14. Wat is een hoofdnode en secundaire node?

De eerste node die u in uw Velop-systeem installeert wordt parent node (hoofdnode) (verbonden met uw modem) genoemd terwijl de extra nodes die u in uw Velop-systeem installeert worden child node (secundaire node) genoemd.

15. Heeft Velop een DHCP server?

Ja, de hoofdnode (node aangesloten op uw modem met een internet verbinding) heeft een DHCP server.

16. Heeft Velop een NAT Firewall?

Ja, de hoofdnode (node aangesloten op uw modem met een internet verbinding) heeft een NAT Firewall met Stateful Packet Inspection (SPI) functie.

17. Kan ik de broadcasting van mijn WiFi UIT schakelen?

Nee.

18. Kan ik de WiFi-instellingen van mijn Velop-systeem personaliseren?

Ja. U kunt de WiFi-instellingen wijzigen met behulp van de Linksys app. Om te weten hoe u dit kunt doen volg de onderstaande stappen:

Stap 1:
Log in op de Velop Dashboard. Klik
hier voor instructies voor Android en hier voor iOS.

Stap 2:
Tik op het Menu pictogram linksboven op het scherm en selecteer vervolgens Wi-Fi Settings (WiFi-instellingen).

Stap 3:
Tik op het veld dat u wilt bewerken en breng de nodige wijzigingen aan.

Stap 4:
Tik op Save (Opslaan) zodra u gereed bent.

U kunt uw WiFi-instellingen ook wijzigen via de webinterface van Velop. Klik hier voor meer informatie.

19. Wat betekent Reserve DHCP?

Met de functie Reserve DHCP (DHCP reserveren) kunt u een permanent IP-adres toewijzen aan een specifieke DHCP-client. Volg de onderstaande stappen om een IP-adres te reserveren:

Stap 1:
Log in op de Velop Dashboard. Klik
hier voor instructies voor Android en hier voor iOS.

Stap 2:
Tik op het Menu pictogram linksboven op het scherm en selecteer vervolgens Devices (Apparaten).

Stap 3:
Selecteer uw online apparaat onder Connected Devices (Aangesloten apparaten).

Stap 4:
Tik op Reserve DHCP (DHCP-reserveren).

OPMERKING: Het reserveren van een IP-adres kan maximaal één minuut duren. Nadat een IP-adres is gereserveerd, kunt u op Reserved IP (Gereserveerd IP) tikken om het gereserveerde IP-adres indien nodig te wijzigen

20. Hoe weet ik wat de beste plaats is voor de node?

Identificeer de beste locatie via de Spot Finder-technologie van Velop. Deze technologie raadt de beste plaatsing van uw nodes aan om de latentie te verminderen, de doorvoer te maximaliseren en het bereik en de signaalsterkte te verbeteren.

21. Hoe configureer ik de DNS instellingen op mijn Velop-netwerk?

Domain Name System (DNS) is een internetdienst die domeinnamen omzet in IP-adressen. Klik
hier voor meer informatie over hoe u de DNS-instellingen van uw Velop-netwerk kunt configureren.

22. Hoe controleer ik het IP-adres van mijn nodes?

Op het Dashboard, tik op het pictogram Menu > Network Administration > (Menu > Netwerkbeheer >) tik op elke node om het LAN IP-adres te controleren

23. Hoe controleer ik het IP-adres bereik van mijn Velop-netwerk?

Om het IP-adres bereik van uw Velop-netwerk te controleren, volg de onderstaande stappen:

Stap 1:
Log in op de Velop Dashboard. Klik
hier voor instructies voor Android en hier voor iOS.

Stap 2:
Tik op het Menu pictogram linksboven op het scherm en selecteer vervolgens Advanced Settings (Geavanceerde instellingen).

Stap 3:
Selecteer Local Network Settings (Lokale netwerk instellingen).

24. Waarom zenden mijn nodes dezelfde WiFi-naam uit?

Als u een hoofdnode heeft ingesteld en twee of meer secundaire node in uw Velop-systeem heeft toegevoegd, werken ze als één naadloos netwerk om een betrouwbare, beveiligde en super snelle WiFi voor uw huis te bieden.

25. Hoe controleer ik of de nodes in mijn Velop-netwerk online zijn en werken?

Start de Linksys app en tik op het pictogram Navigation Menu (Navigatie menu) en ga naar Network Administration (Netwerkbeheer). Al uw aangesloten nodes worden weergegeven op de Network Administration (Netwerkbeheer)-pagina. U kunt tikken op de node om de informatie te bekijken.  Als er een offline bericht voor een node is, tikt u erop en volgt u de instructies om het probleem op te lossen.

26. Waarom zendt mijn oude router nog steeds zijn WiFi uit zelfs als de Velop al is aangesloten op het netwerk?

Als uw oude router uit het netwerk is verwijderd, maar nog steeds is aangesloten op een stopcontact, zendt de SSID nog steeds uit. Om dit op te lossen, haal uw oude router uit het stopcontact.

OPMERKING:

• Als uw Velop is aangesloten op een upstream modem + WiFi-router en u merkt dat u zich in een dubbel Network Address Translation (NAT)-scenario bevindt, is het raadzaam om de upstream-modem + WiFi-router uit te schakelen. Als u dit op ON (AAN) laat staan, kan dit een negatief effect hebben op de Seamless Roaming-ervaring van uw Velop-systeem, omdat het technisch gezien geen deel uitmaakt van het Velop Mesh-netwerk.
  • Als uw upstream-verbinding een niet-draadloos dubbel NAT-apparaat is, wordt het aanbevolen om de optie Bridge-modus op uw Velop-systeem te gebruiken, vooral als u andere apparaten heeft aangesloten op uw upstream-verbinding en deel moet uitmaken van het Velop-systeem. Om dit te doen, klik hier.
27. Hoe maak ik verbinding met de WiFi via de WPS PIN?

Volg de onderstaande stappen om verbinding te maken met WiFi met behulp van de Wi-Fi Protected Setup™ (WPS)-pincode:

Stap 1:
Log in op de Velop Dashboard. Klik
hier voor instructies voor Android en hier voor iOS.

Stap 2:
Tik op het Menu pictogram linksboven op het scherm en selecteer vervolgens Wi-Fi Settings (WiFi-instellingen).

Stap 3:
Tik op Connect a Device With WPS (Apparaat aansluiten met WPS).

Stap 4:
Tik op Use a PIN (Pincode gebruiken) link.

Stap 5:
U kunt de WPS PIN van uw apparaat opgeven in het daarvoor bestemde veld en tik vervolgens op Connect (Verbinden) als uw apparaat de WPS-PIN van de router vraagt, gebruik dan de PIN die op de WPS-pagina wordt weergegeven.

28. Wat is het maximale aantal WiFi-apparaten dat wordt ondersteund per Velop-netwerk?

Elk node binnen het Velop-netwerk ondersteunt 64 WiFi-cliënten per radio (Primaire netwerken en gastnetwerken worden gehost op dezelfde fysieke radio). Dit betekent dat, met elk node in het Velop-netwerk, 128 WiFi-cliënten worden ondersteund, aangezien er twee radio's (2,4 GHz en 5 GHz) per node zijn waarmee servicecliënten kunnen worden bediend.

29. Wat zijn de beste beveiligingspraktijken voor Linksys-apparaten?

Door de beveiligingsinstellingen van uw apparaat te configureren, bent u ervan verzekerd dat uw netwerk beschermd is tegen ongeautoriseerde toegang, kwaadwillende bedoelingen en cyberaanvallers. Klik
hier voor meer informatie.

PROBLEEMOPLOSSING

1. Hoe kan ik de node resetten naar de fabrieksinstellingen?

Om de node te resetten, houdt de resetknop aan de onderkant van het product voor 6-10 seconden ingedrukt. Het lampje aan de bovenkant van de node zal rood gaan branden en zal na drie pulsen vervagen. Laat de knop NIET los voordat het lampje uit gaat en vervolgens helder rood brandt. Voor meer informatie over het resetten van de node klik
hier.

2. Hoe kan ik mijn beheerswachtwoord herstellen?

De standaard beheerderswachtwoord van een node die nog niet is geconfigureerd is "admin". Tijdens de installatie is echter een willekeurig beveiligd Velop-wachtwoord gemaakt.​ Klik
hier voor meer informatie over het herstellen van uw beheerderswachtwoord.

3. Hoe restart ik mijn Velop-netwerk?

U kunt uw Velop-netwerk opnieuw opstarten via de Linksys-app. Voor meer informatie klik
hier.

4. Mijn Linksys mesh-router werkt niet met de 5G-router van mijn ISP. Wat moet ik doen?

Om ervoor te zorgen dat de Linksys mesh-router werkt met een 5G-router, moet uw ISP een 5G-router met een ethernetpoort bieden voor verbinding met de hoofdnode.

5. Ondersteunt dit IPv6 RD voor zijn internetverbinding?

Ja. Het ondersteunt IPv6 RD en 6to4-tunneling.

SPECIALE KENMERKEN

1. Wat is de Bridge Mode optie?

De Bridge Mode (Brugmodus) optie biedt u de mogelijkheid om uw Velop Dual-Band te gebruiken om uw bestaande netwerk uit te breiden. Bijvoorbeeld, als u een bestaande router of gateway heeft en u wilt uw hoofd router blijven gebruiken kunt u uw WiFi-netwerk toevoegen of verbeteren met behulp van uw Velop Dual-Band.

Ook wanneer in de Bridge Mode (Brugmodus) zal uw Velop geen eigen apart netwerk hebben. Alle nodes en client apparaten die aangesloten zijn op de nodes zullen deel uitmaken van uw bestaande netwerk. Op deze manier zijn alle apparaten, ongeacht of ze verbonden zijn met Velop of de bestaande gateway / router, nu op hetzelfde netwerk zodat ze met elkaar kunnen communiceren.

2. Hoe configureer ik mijn Velop naar Bridge Mode?

U moet uw Velop instellen door de standaard instellingsprocedure te volgen. Klik
hier voor instructies voor het instellen van het eerste node van uw Velop-systeem met een iOS-apparaat. Als u een Android-apparaat heeft, klik hier.

Zodra uw node is opgestart, kunt u de Connection Type (Verbindingstype) wijzigen naar de Bridge Mode (Brugmodus) met behulp van de Linksys app. Voor instructies over hoe u dit kunt doen klik
hier.

3. Waar kan ik de Bridge Mode optie in mijn Velop vinden?

Open de Linksys app en verkrijg toegang tot uw Velop Dashboard. Ga naar Advanced Settings > Internet Settings (Geavanceerde instellingen > Internet Instellingen). In de sectie Connection Type (Verbindingstype) selecteer Bridge Mode (Brugmodus).

Als u gebruik maakt van de web interface van de Velop, log in op Velop Dashboard Connectivity Internet Settings > Edit (Velop Dashboard > Connectiviteit > Internet instellingen > Bewerken). In de sectie Connection Type (Verbindingstype) selecteer Bridge Mode (Brugmodus). Klik op Apply (Bewerken) en vervolgens op Ok.

4. Waarom kan ik de Bridge Mode optie niet zien op mijn Linksys app?

Zorg ervoor dat u de meest recente Linksys app heeft. Bridge Mode (Brugmodus) wordt ondersteund op de Linksys app 2.3.0 en later. Uw Velop moet draaien op de meest recente firmware versie.

5. Hoe weet ik of mijn Velop in Bridge Mode is?

Open de Linksys app ga naar Advance Settings > Internet Settings (Geavanceerde instellingen > Internet Instellingen) om te controleren of uw Connection Type (Verbindingstype) is ingesteld naar Bridge Mode (Brugmodus). Als u de web interface van de Velop gebruikt, verschijnt een bericht Your Velop is in bridge mode (Uw Velop in de brugmodus) op de startpagina.

6. Welke functies worden niet ondersteund in de Bridge Mode?

De Device ListSpeed CheckParental ControlsDevice PrioritizationPort Forwarding, en Wi-Fi MAC Filters (Apparaten lijst, Snelheidscontrole, Ouderlijk toezicht, Prioriteit voor apparaat, Port forwarding en Wi-Fi MAC Filters) functies worden niet ondersteund zodra uw Velop in Bridge Mode (Brugmodus) is.

7. Moet ik de hoofdnode met behulp van een kabel op mijn bestaande modem hebben?

Ja, de hoofdnode moet altijd aangesloten blijven, met behulp van een ethernetkabel aan uw modem of bestaande netwerk.

8. Moet ik alle andere secundaire nodes via ethernet aansluiten op mijn bestaande netwerk?

Nee. Zodra de verandering is voltooid, kunnen alle andere secundaire nodes draadloos blijven of u kunt ze ook via een ethernetkabel aansluiten op uw bestaande netwerk.

OPMERKING: Als u ooit de modus terug moet instellen naar Router mode (of andere modus dan Bridge Mode), elk secundaire node die is aangesloten met behulp van een ethernetkabel kan off-line gaan.

9. Als ik meer dan één node heb, moet ik deze dan allemaal veranderen naar de bridge mode?

Nee. Als u de Bridge Mode (Brugmodus) optie op de hoofdnode heeft gekozen, al uw nodes zullen in de Bridge Mode (Brugmodus) zijn.