Hoe de Block by Category-functie in Linksys Shield te gebruiken

Het gebruik van de functie Block by Category (Blokkeren op categorie) is vrij eenvoudig - kies een apparaat, selecteer een voor leeftijd aangepast filter of pas een filter aan, sla uw instellingen op en u bent klaar!  Hieronder staan de gedetailleerde instructies.

Stap 1:
Ga naar het gedeelte Parental Controls (Ouderlijk toezicht) van uw Linksys app en tik op Control a Device (Een apparaat beheren).

User-added image

OPMERKING:  Als u Parental Controls (Ouderlijk toezicht) al op een apparaat heeft ingesteld, tikt u op het apparaat pictogram.  U kunt ook op Add a device (Een apparaat toevoegen) tikken om een nieuw apparaat te selecteren.

User-added image

Stap 2:
Selecteer een apparaat uit de lijst.

User-added image

Stap 3:
Selecteer Block by Category (Blokkeren op categorie).

User-added image

Stap 4:
Selecteer een filter door via de opties te vegen of door op de linker- of rechterpijlen te tikken.

Vooraf ingestelde filters:

1. Child (Kind) - aanbevolen voor kinderen van 8 jaar en jonger
  2. Pre-Teen (Pre-tiener) - aanbevolen voor kinderen van 9-12 jaar
  3. Teen (Tiener) - aanbevolen voor kinderen van 13-17
  4. Adult  (Volwassen) - aanbevolen voor kinderen vanaf 18 jaar
 OPMERKING:  De filters zijn standaard uitgeschakeld.

User-added image

Elk filter geeft aan welke categorie is geblokkeerd of toegestaan.  Hieronder staan de categoriepictogrammen:

• User-added image Rode cirkel met een x – Alle subcategorieën zijn geblokkeerd.
  • User-added image Oranje cirkel – Sommige subcategorieën zijn toegestaan.
  • User-added image Groene cirkel met vinkje – Alle subcategorieën zijn toegestaan.
Klik hier om meer te weten te komen over het aanpassen van een categorie.  Elke categorie geeft ook het aantal subcategorieën weer.  Klik hier voor de volledige lijst van alle categorieën, de bijbehorende subcategorieën en hoe ze werken.

Stap 5:
Zorg ervoor dat u op Save (Opslaan) tikt zodra u tevreden bent met uw instellingen.

Gerelateerde video's:

De Linksys Shield mogelijk gemaakt door Trend Micro leren kennen (VIDEO)
Hoe de Block by Category-functie in Linksys Shield te gebruiken (VIDEO)