Handleiding voor ouders over Parental Controls met Linksys Shield

De Block by Category (Blokkeren op categorie)-functie in Linksys Shield maakt het gemakkelijk voor ouders om te beslissen welk soort websites uw kinderen kunnen bezoeken terwijl ze zich in uw thuisnetwerk bevinden.

Hoe werkt het?

Nadat u zich hebt geabonneerd op Linksys Shield, gebruikt u de Linksys-app om een ​​vooraf ingestelde leeftijdscategorie toe te passen op elk apparaat dat is verbonden met uw thuisnetwerk: Child, Pre-Teen, Teen en Adult.  Telkens wanneer het apparaat probeert een website te openen, zal Linksys Shield beslissen of de site is toegestaan ​​op basis van het type inhoud dat doorgaans op die site beschikbaar is.  U kunt de voorinstellingen  afstemmen op de regels van uw gezin en uw opvoedingsstijl.  Block by Category (Blokkeren op categorie) werkt per apparaat, zodat u verschillende categorieën voor elk apparaat in uw huis kunt blokkeren.

Wilt u weten wat Linksys Shield van een specifieke website vindt?  Bezoek onze partner Trend Micro en voer een website-URL in naast het veld “Is it safe?” ("Is dit veilig?").  U kunt zien of de site veilig is voor kwaadaardige software en phishing, evenals voor de categorieën waar de site onder valt.

OPMERKING:  Houd er rekening mee dat volledige controle over internetinhoud lastig is.  Het volgen van de activiteit van uw kind is altijd een goede gewoonte met elke technologie.

Dingen om te overwegen bij het gebruik van Block by Category (Blokkeren op categorie) en Parental Controls (Ouderlijk toezicht)

• Alternatieve sites
Block by Category (Blokkeren op categorie) kijkt naar het type inhoud dat doorgaans op een website beschikbaar is, in plaats van naar de nieuwste beschikbare inhoud.  Als u bijvoorbeeld websites met informatie over wapens wilt blokkeren, kunt u ook nieuwssites blokkeren, omdat nieuwssites af en toe verhalen over wapens kunnen posten.  Evenzo kunnen forums, chat- en videostreamingsites veel verschillende soorten inhoud bevatten.

• Apps en Games
Block by Category (Blokkeren op categorie) blokkeert het gebruik van sommige mobiele apps of videogames niet.  Het is het beste als ouders de apps of games testen nadat ze instellingen op een apparaat hebben toegepast.

• Afbeeldingen
Block by Category (Blokkeren op categorie) blokkeert geen afbeeldingen die worden geretourneerd in de resultaten van zoekmachines.  Zoek in plaats daarvan naar de safe search (veilige zoek) instellingen van het apparaat van uw kind.  U kunt de toegang tot zoekmachines ook direct blokkeren met blokkering van

• Inhoud in cache
Inhoud die onlangs is geopend op een apparaat, wordt mogelijk niet meteen geblokkeerd.  Sluit de webbrowser van het apparaat en start deze opnieuw op of start het apparaat opnieuw op.

• Mobiele gegevens en virtueel particulier netwerk (VPN)
Slimme tieners kunnen andere manieren vinden om geblokkeerde inhoud te bekijken.  Linksys Shield werkt alleen als apparaten draadloos of via Ethernet op uw netwerk zijn aangesloten.  Dat betekent dat Block by Category (Blokkeren op categorie) niet werkt als een apparaat gebruikmaakt van mobiele gegevensservice.  Het gebruik van VPN of andere internetdiensten kan ook van invloed zijn op de resultaten.