Hoe in te loggen op de webinterface van de Linksys Dual-Band WiFi Router

Volg de onderstaande stappen om u aan te melden bij de webinterface van de Linksys Dual-Band WiFi Router:

Voordat u begint, controleer het volgende:

• Het apparaat dat u gebruikt om toegang te krijgen tot de webinterface, moet zijn verbonden met het netwerk van de router.
OPMERKING: De standaard WiFi-naam voor de Linksys Dual-Band routers is Linksysxxxxx (waarbij xxxxx de laatste vijf cijfers van het serienummer van het apparaat vertegenwoordigen). Als de WiFi-naam is gewijzigd, gebruik die dan.

• Als u verbinding moet maken met de router via een bekabelde computer, sluit u uw computer aan op een van de ethernetpoorten van de router.
  • Browservereisten:
  • Nieuwste versie van Internet Explorer®, Google Chrome™, Firefox®, Safari® (voor Mac® of iPad®), Microsoft Edge®
Instructies

Stap 1:
Open een browser en volg de onderstaande instructies.

• Voor Linksys E7350 en E8450: met de nieuwste firmware is een HTTPS-verbinding vereist. Voer "https://myrouter.local"" in voor macOS® of "https://myrouter"" voor Windows®. U kunt ook het standaard IP-adres van de router "https://192.168.1.1"" invoeren in de adresbalk en vervolgens op [Enter] drukken. Als uw router is aangesloten op een bestaande upstream-verbinding, kunt u proberen "https:// 10.0.0.1"" voor Linksys E8450, en "https://192.168.10.1"" voor Linksys E7350.
OPMERKING: Als u browserfoutmeldingen tegenkomt vanwege de HTTPS-verbinding, klik dan hier om door te gaan.

• Voor Linksys E5600: Voer "http://myrouter.local"" in voor macOS® of "http://myrouter"" voor Windows®. U kunt ook het IP-adres van de router invoeren "http://192.168.1.1"" of "http://192.168.11.1"" indien verbonden met een bestaand netwerk in de adresbalk en druk vervolgens op [Enter].
OPMERKING: Als u het IP-adres van de router heeft gewijzigd, gebruikt u dat in plaats daarvan. Als u nog steeds geen toegang heeft tot het inlogscherm, moet u het IP-adres van uw router bepalen. Om dit te doen, moet u ervoor zorgen dat u verbonden bent met de WiFi van uw router.

Stap 2:
Voer het wachtwoord van uw router in en klik vervolgens op LOGIN (Inloggen). In het onderstaande voorbeeld wordt de Linksys E7350 gebruikt.

User-added image

OPMERKING: Het standaardwachtwoord van de router is admin. Als u het wachtwoord van uw router bent vergeten, kunt u uw router handmatig resetten naar de standaardinstellingen. Klik hier voor meer informatie.

U zou nu toegang moeten hebben tot de webinterface van de Linksys Dual-Band WiFi-router.