Hoe wifi uit te schakelen (Linksys)

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u de wifi van sommige Linksys-routers kunt uitschakelen. Klik op de links voor meer instructies:

Via het Linksys-serveraccount
Via de klassieke webinterface

Via het Linksys-serveraccount

Stap 1:
Open een web browser.

Stap 2:
Voer "192.168.1.1", "myrouter.local" of "linksyssmartwifi.com" in de adresbalk in en druk op [Enter].

User-added image

OPMERKING:  Als u geen Linksys-serveraccount heeft ingesteld, klik hier om te weten hoe.

Stap 3:
Voer uw Router Password (Wachtwoord van de router) in en klik vervolgens op Log in (Inloggen).  Het standaardwachtwoord is admin.  Als u het heeft gewijzigd, voert u in plaats daarvan het nieuwe wachtwoord in.

User-added image

Als alternatief kunt u ook inloggen met uw Linksys-serveraccount.  Klik op de link onderaan.

User-added image

Wanneer de Linksys Smart Wi-Fi-aanmeldingspagina verschijnt, voert u uw Email Address (E-mailadres) en Password (Wachtwoord) in en klikt u op Log in (Inloggen).

User-added image

Stap 4:
Klik op Wi-Fi Settings (Wifi-instellingen) of Wireless (Draadloos) in het linkernavigatievenster onder Router Settings (Routerinstellingen).

User-added image

User-added image

Stap 5:
Zet op het tabblad  Wireless (Draadloos) de tuimelschakelaar op OFF (UIT) op het netwerk dat u wilt uitschakelen.

User-added image

User-added image

Stap 6:
Klik op Ok of Apply (Toepassen) om de wijzigingen op te slaan.

Via de klassieke webinterface

Stap 1:
Open een web browser.

Stap 2:
Voer "192.168.1.1" in de adresbalk in en druk vervolgens op [Enter].

User-added image

Stap 3:
Voer uw inloggegevens in de daarvoor bestemde velden in.  Het standaardwachtwoord is admin.  Als u het heeft gewijzigd, voert u in plaats daarvan het nieuwe wachtwoord in.

Stap 4:
Ga naar Wireless > Basic Wireless Settings (Draadloos > Draadloze basisinstellingen).

Stap 5:
Klik op Manual (Handmatig).

Stap 6:
Stel de netwerkmodus in op Disabled (Uitgeschakeld) voor de wifi-band (en) die u wilt UITSCHAKELEN.

User-added image

Stap 7:
Klik op Save Settings (Instellingen opslaan).