Hoe wifi uit te schakelen (ASUS)

Dit artikel leidt u door algemene instructies over hoe u de wifi op uw ASUS®-router kunt UITSCHAKELEN.

Voordat u begint, moet u controleren of de computer die u gebruikt is ingeschakeld en is verbonden met wifi.

OPMERKING:  Stappen en instructies kunnen variëren, afhankelijk van het model van uw router.

Stap 1:
Start een browser en typ het IP-adres "192.168.1.1" in om toegang te krijgen tot de configuratiepagina van de router en druk vervolgens op [ENTER].

Stap 2:
Voer de inloggegevens voor uw apparaat in.

OPMERKING:  De standaard gebruikersnaam en wachtwoord om in te loggen is admin.

Stap 3:
Klik op Wireless (Draadloos) in het menu Advanced Settings (Geavanceerde instellingen).

User-added image

Stap 4:
Klik op het tabblad Professional.

User-added image

Stap 5:
Selecteer een Band die u wilt uitschakelen.

OPMERKING:  Als u een dual-band router gebruikt, zorg er dan voor dat u zowel 2,4 GHz- als 5 GHz-netwerken uitschakelt.

User-added image

Stap 6:
Selecteer No (Nee) in het veld Enable Radio (Radio inschakelen).

User-added image

Stap 7:
Klik op Apply (Toepassen) om de configuratie op te slaan.

Het netwerk zou nu als losgekoppeld op uw computer moeten verschijnen.