Uw internetsnelheid optimaliseren terwijl u thuis werkt

Productief blijven terwijl u strikte sociale afstand neemt, kan moeilijk zijn, vooral wanneer uw internetverbinding op uw thuiskantoor traag is.  Hier zijn een paar dingen die u kunt doen om uw internetverbinding thuis te verbeteren.

Schakel uw router van tijd tot tijd aan en uit en/of powercycle

Door uw router van stroom te voorzien, kunt u uw verbinding verbeteren zonder dat u een reset hoeft uit te voeren.

Beveilig uw WiFi

Is uw WiFi met een wachtwoord beveiligd?  Als dat niet het geval is, wordt het ten zeerste aanbevolen om een wachtwoord in te stellen om te voorkomen dat iemand zonder uw toestemming verbinding maakt, waardoor plotselinge daling van de internetsnelheid wordt geminimaliseerd.

Plaats uw router correct

Plaats uw router op een plek waar de meeste van uw WiFi-apparaten zich bevinden.  Dit helpt ervoor te zorgen dat al uw apparaten voldoende signaal krijgen voor elke online activiteit.

Blokkeer onnodige advertenties

Hoewel advertenties u op de hoogte houden van de laatste trends, vertragen deze uw internetverbinding aanzienlijk.  Het installeren van een plug-in die advertenties blokkeert, geeft uw internetverbinding extra ruimte om te werken omdat ze voorkomen dat foto's en automatisch afgespeelde video's uit het niets verschijnen.

Handhaaf een bekabelde verbinding

Verbonden zijn via WiFi is erg handig, maar het is niet de snelste en ook niet de veiligste.  Door uw computer via een ethernetkabel op uw router aan te sluiten, zorgt u ervoor dat u een snellere en veiligere verbinding krijgt.

De firmware van uw router moet up-to-date zijn

Door de firmware van uw router up-to-date te houden, zorgt u ervoor dat de nieuwste beveiligingsfuncties zijn geïnstalleerd, waardoor de snelheid en algehele prestaties worden verbeterd.

Wis de cache van uw browser

Voor het geval u het niet wist, verzamelt uw webbrowser stukjes informatie of cookies van verschillende websites die u bezoekt.  Door het cachegeheugen van de browser te wissen, worden onnodige opgeslagen gegevens verwijderd en wordt uw browse-ervaring verbeterd.

Sluit ongebruikte programma's

U bent zich er misschien niet van bewust, maar toepassingen die op de achtergrond worden uitgevoerd, kunnen de snelheid van uw verbinding beïnvloeden.  Sluit deze applicaties wanneer u ze niet gebruikt om uw internetsnelheid te verhogen.

Klik op een van de volgende opties voor aanvullende tips voor het oplossen van problemen:

Lijst van meest voorkomende routerproblemen
Het oplossen van veelvoorkomende foutmeldingen van de Linksys cloud account