Voordelen van bedrade verbinding voor thuiswerken

Hoewel een wifi-verbinding mobiliteit en flexibiliteit biedt, zijn velen nog steeds niet zeker van de beveiliging en functionaliteit.  Zelfs met de toenemende populariteit van wifi, geven bedrijven nog steeds de voorkeur aan bekabelde connectiviteit.

Om de verspreiding van COVID-19 te helpen voorkomen, schakelen veel bedrijven nu over naar thuiswerken.  Dit artikel beschrijft de voordelen van het gebruik van een bekabelde verbinding voor thuiswerk.

Minder interferentie

Wifi-verbindingen zijn gevoelig voor onregelmatigheden als gevolg van interferentie met het signaal.  Dit kan leiden tot een trage netwerkverbinding en een slechte signaalsterkte.  Omdat bekabelde netwerken niet zichtbaar zijn voor andere bekabelde netwerken, is er mogelijk weinig tot geen interferentie met de verbinding.

Hogere netwerksnelheid

In vergelijking met wifi zijn bekabelde netwerken sneller.  Doordat er een aparte kabel wordt gebruikt om de apparaten op het netwerk aan te sluiten, zijn er geen dode hoeken en geen onnodig verkeer.

Veiligheid

De flexibiliteit en mobiliteit van het gebruik van wifi heeft ook een keerzijde.  Omdat iedereen binnen bereik toegang heeft, betekent dit dat iedereen verbinding kan maken met het netwerk.  Bekabelde netwerken vereisen fysieke connectiviteit met een router of gateway.  Deze aard maakt het voor hackers moeilijker om ongeautoriseerde toegang tot uw netwerk te krijgen.

Betrouwbaarheid

Een bekabelde verbinding is niet alleen sneller, maar levert ook een betrouwbare en consistente snelheid, vooral bij het downloaden van bestanden of het streamen van video's.