Vereist wachtwoordreset vanwege coronavirus-hack

Waarom moet ik mijn wachtwoord wijzigen?

We eisen van alle gebruikers dat ze hun wachtwoord wijzigen omdat iemand e-mailadressen en wachtwoordcombinaties heeft gebruikt die zijn gestolen van andere websites om in te loggen op sommige Linksys Smart Wi-Fi-accounts.  Eenmaal ingelogd op een account, veranderen hackers de routerinstellingen en misleiden ze klanten om apps te downloaden die doen alsof ze informatie over COVID-19 bijhouden.
Zie ons beveiligingsadvies.

Betekent dit dat mijn account is gehackt?

We kunnen niet zeker zijn van elk account.  Uit voorzorg hebben we alle Linksys Smart Wi-Fi-accounts vergrendeld om verdere inbraken te voorkomen.  Dat betekent helaas dat u uw wachtwoord moet wijzigen.

Dus wat moet ik nu doen?

Krijg een reset-wachtwoord link door naar https://linksys.com/reset te gaan.  Of u kunt dit doen door te klikken op Forgot your password? (Wachtwoord vergeten?) in de Linksys-app of Linksys Smart Wi-Fi in een browser.

Wanneer u uw wachtwoord wijzigt, controleren we uw DNS-instellingen, die het doelwit waren van deze aanval.  Als die instellingen zijn gewijzigd, zullen we ze voor u repareren.  Het is ook een goed idee om computers en mobiele apparaten opnieuw op te starten die op uw netwerk zijn aangesloten.

Is dat alles wat ik moet doen?

Dat hangt ervan af.  Als u een "COVID-19 Inform-app" heeft gedownload, is uw netwerk geïnfecteerd.  U moet dit zo snel mogelijk verwijderen om verdere gevolgen voor uw netwerk te voorkomen.  Update uw antivirus- en malwareprogramma's en gebruik ze om uw computers te scannen.

Hoe kan ik voorkomen dat dit opnieuw gebeurt?

Linksys doet er alles aan om het voor de slechteriken moeilijker te maken.  Maar er zijn geen garanties.  Om uzelf en uw gegevens te beschermen, gebruikt u voor elk van uw online accounts een ander wachtwoord en houdt u al uw aangesloten apparaten up-to-date met de meest recente firmware.  Uw netwerkbeveiliging is voor ons van het grootste belang.

Als u ergens hulp bij nodig heeft, staan we voor u klaar.  Ga hier voor contactgegevens voor ons ondersteuningsteam.