Beveiligingstips voor thuiswerken

Om hun werknemers te beschermen tegen besmetting door COVID-19, schakelen veel bedrijven nu over naar een thuiswerkinstelling.  Naarmate meer mensen thuis werken omarmden, begonnen ook oplichters en hackers te profiteren van de situatie.  Thuisnetwerken zijn kwetsbaarder voor aanvallen omdat ze minder veilig zijn in vergelijking met de netwerken die bedrijven hebben.

In dit artikel leert u hoe u uw netwerk kunt beschermen tegen oplichters en hackers.

Een Virtual Private Network (VPN) gebruiken

Het gebruik van een VPN helpt waardevolle bedrijfsinformatie weg te houden van oplichters en hackers door een veilig pad te creëren voor uw internetverkeer.  Het is ook handig voor bedrijven die werknemers toegang hebben tot gedeelde bestanden en documenten op een bedrijfsnetwerk of server.

Een wachtwoord op uw thuisnetwerk zetten

Zelfs als u niet thuis werkt, is het essentieel om uw thuisnetwerk met een wachtwoord te beschermen.  Dit helpt u te voorkomen dat hackers en oplichters toegang krijgen tot uw netwerk.  Het is mogelijk om uw netwerkverkeer te controleren en toegang te krijgen tot uw apparaten wanneer iemand inlogt op uw thuisnetwerk.

Download geen verdachte bijlagen en bestanden

Als u een e-mail met een verdachte bijlage ontvangt, controleer dan eerst of vraag het aan de persoon die de e-mail naar u heeft verzonden, omdat deze mogelijk schadelijke codes en virussen bevat die uw computer of netwerk zouden kunnen vernietigen.

Klik niet op twijfelachtige links

Controleer altijd de links die u in e-mails ziet.  Als u iets ongewoons ziet, zoals onjuist gespelde woorden, onbekende sites of ongepast materiaal, klik er dan niet op.  Dit kan de manier zijn waarop de hacker u oplicht om uw persoonlijke informatie te geven of uw netwerk aan te vallen.

Geef geen informatie weg

Sommige oplichters sturen u mogelijk phishing-e-mails met links die u naar frauduleuze websites kunnen leiden.  Deze sites zien er mogelijk legitiem uit en kunnen u vragen om persoonlijke informatie of inloggegevens te verstrekken.  U mag nooit informatie geven over links die u in een e-mail ontvangt.